τοματινι

Τοματίνια με μυρτιά σε σιρόπι Chardonnay και μέλι

Με επιρροές από το παραδοσιακό γλυκό τοματίνι των Κυκλάδων, δημιουργήσαμε το δεύτερο μέλος των εδεσμάτων της Πυλιακής γης.

Το Κρητικό τοματίνι έδεσε σε μεσσηνιακό Chardonnay και αρωματίστηκε με καρπούς Μυρτιάς.

Οι καρποί της Μυρτιάς συλλέγονται το Δεκέμβριο από την ευρύτερη περιοχή της Πύλου και διατηρούνται όλο το χρόνο σε τσίπουρο –μια ακόμη πατενταρισμένη συνταγή της Πυλιακής γης. Η Μυρτιά, ένα από τα αρχαιότερα Ελληνικά βότανα, αρωμάτισε τη συνταγή και πήρε τη θέση που της αξίζει.

Κάποιοι από τους σημαντικότερους Έλληνες chefs έχουν δημιουργήσει πιάτα μόνο και μόνο για να αναδείξουν αυτή τη νέα ελληνική γεύση.

Γευστικές Προτάσεις:

  • Σκέτο ως γλυκό του κουταλιού.
  • Με γιαούρτι, κρέμα ή παγωτό.
  • Με οποιοδήποτε τυρί.
  • Ως γαρνιτούρα σε πράσινη σαλάτα.
  • Συνοδευτικό σε ψάρι.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *